Corona

Beste zorggebruikers van CAR Zeplin Lovenjoel
 
Gezien de situatie gaan we een aantal aanpassingen doen binnen onze werking. We doen dit om de verdere verspreiding van het virus maximaal te helpen afremmen.
Na de communicatie van de overheid is het weer aan ons om jullie goed te informeren over onze werking de komende periode.
 
Vorige vrijdag (8 mei ’20) kregen we van onze overheid de informatie over onze werking vanaf 11 mei ’20. Hierin staat dat we activiteiten op het centrum mogen verhogen nadat we een intern organisatieplan hebben uit gewerkt dat volgende elementen omvat:

   

 • Beschrijving van de zorgactiviteiten die opnieuw worden opgestart of in capaciteit verhoogd
 • Beschrijving hoe deze activiteiten worden georganiseerd
 • Beschrijving van de randvoorwaarden
 • Beschrijving van de mogelijkheden op het vlak van personeel en infrastructuur
 • Beschrijving van de evaluatie van de uitbreiding van de activiteiten en de wijze waarop deze evaluatie wordt uitgevoerd

Concreet wilt dit zeggen dat we de huidige werking* nog even verderzetten en ondertussen aan de slag gaan voor het uitwerken van dit intern organisatieplan.
 
We houden jullie op de hoogte zodra dit voldoende vorm heeft en wat dit voor jullie betekent.
 
In samenspraak met de Raad van Bestuur van Zeplin, volgende maatregelen genomen voor de huidige werking* van onze centra:

   

  • Therapeuten werken maximaal van thuis uit. Via mail en telefoon blijven ze beschikbaar voor uw vragen op de dagen die ze normaal werken.

 

  • Het centrum blijft open en de telefonische permanentie blijft behouden (weekdagen tussen 9:00-12:00 en 13:00-16:00). Gezien de maatregelen nog niet versoepelen zetten we nog meer gestructureerd in op een online vorm van therapie geven om zo de continuïteit van de begeleiding te blijven behouden.

 

  • Indien er een terechte noodzaak is, kan u ook nog steeds een afspraak op het centrum krijgen. De noodzaak en aanpak hier rond wordt eerst met de betrokken therapeuten, arts en directie besproken alvorens er een afspraak wordt vastgelegd. We vragen u dan om de eerder gemaakte hygiëne richtlijnen te respecteren.

 

 • Indien haalbaar, met de eventuele taken die de school oplegt en de concrete situatie thuis, kan er vanuit de therapeuten nog ondersteuning geven worden door concrete oefeningen of waar u op het wereld wijde web terecht kan voor goed didactisch materiaal om de tijd thuis zinvol in te vullen de komende weken.

Deze maatregelen gelden minstens tot en met zondag 17 mei ’20.

Dank u voor uw begrip en medewerking

Charlotte Joossens
Directeur vzw Zeplin

Hoe jonge kinderen informeren over het coronavirus?

Dit verhaaltje legt het in kindertaal uit:  Het monstertje pdf